Een bellend en hellend vlak voor handels- of horecazaken

14-11-2022

Drempels zijn dikwijls hinderlijk tot echte spelbedervers voor rolstoelgebruikers, mensen met een rollator of een kinderwagen, …bij het winkelen of restaurantbezoek.

Het is niet altijd mogelijk om structurele aanpassingen te doen aan het gebouw om de toegang te verbeteren. De stad Brugge ondersteunt daarom handelaars door een hellend en bellend vlak aan te bieden.

Een bellend vlak is een draagbaar en verplaatsbaar metalen oprijvlak, in combinatie met een draadloze bel. Het bellend vlak helpt een rolstoelgebruiker of een ouder met kinderwagen om het pand te betreden. Het mobiele oprijvlak wordt gelegd wanneer een persoon met een beperkte mobiliteit aanbelt. Na gebruik kan het oprijvlak gemakkelijk terug opgeborgen worden.

De stad werkt daarvoor via een jaarlijkse subsidie samen met Dito vzw, een vereniging van en voor personen met een beperking of chronische ziekte en hun netwerk.

Je vindt hier de voorwaarden, de procedure en de voorziene ondersteuning voor uitbaters van Brugse winkel- en horecapanden en ambachtelijke dienstverleners.