Walkshop Meisjes in de publieke ruimte

7-9-2023

Meisjes zijn minder te vinden in de publieke ruimte, terwijl ook zij graag buiten afspreken.  Hoe ervaren ze de publieke ruimte?  Wat hebben ze nodig om zich meer thuis te voelen in hun buurt?

​Tijdens een wandeling door Brussel, word je meegenomen langs alle belangrijke factoren voor het verbeteren van de publieke ruimte voor meisjes en jonge vrouwen.  De organisatoren gingen de afgelopen jaren in verschillende projecten in gesprek met meisjes en haalden hier de belangrijkste inzichten uit, die steden en gemeenten kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat meer meisjes met plezier buiten gaan spelen.

Naast inzichten & ontwerpprincipes, krijg je ook concrete voorbeelden tijdens de wandeling van inspiratievolle plekken en plekken waar meisjes minder graag komen.

Onderweg ga je ook een kijkje nemen bij enkele organisaties die een actieve meisjeswerking opgezet hebben in de stad Brussel en zo participatie en ontwerp samenbrengen.

Deze walkshop gaat door op donderdag 28 september van 14 tot 17 uur, Vertrekpunt is het Skatepark Kapellekerk in Brussel. Je vindt hier het programma, alle praktische informatie en de inschrijvingsmodule.