Tien publieke gebouwen in de stad Leuven krijgen in totaal 2.500 zonnepanelen

17-7-2020

De stad Leuven, het AGSL (Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling), Museum M en Zorg Leuven schreven in de zomer van 2019 een aanbesteding uit voor een PV-project met rechtstreekse burgerparticipatie.

​De burgercoöperaties ECoOB en Ecopower zullen samen zonnepanelen financieren, leveren, plaatsen en exploiteren in Leuven. De bouw en opvolging van de exploitatie wordt in nauwe samenwerking aangepakt, met het oog op een uniform hoog kwaliteitsniveau.
De zonnepanelen komen op de daken van het Politiehuis op de Philipssite, de ontmoetingscentra 't Celestijntje en Genadedal, de Sportschuur in Wilsele, kinderdagverblijf De Girafant, Museum M, de Bib Leuven Tweebronnen, de woonzorgcentra Edouard Remy en Ter Vlierbeke, de facilitaire diensten van Zorg Leuven op de Geldenaaksebaan en de assistentiewoningen in het Ruelenspark.
De 10 publieke gebouwen in de stad Leuven krijgen in totaal 2.500 zonnepanelen, de eerste lading zonnepanelen ligt al op de daken van kinderdagverblijf De Girafant en ontmoetingscentrum Genadedal. Tegen het eind van dit jaar moeten alle 2.500 zonnepanelen geïnstalleerd zijn. Je vindt hier een filmpje met meer informatie.