Antwerpse start-ups en bedrijven bestrijden mee coronacrisis met innovatieve digitale oplossingen

21-4-2020

De stad Antwerpen wil extra inzetten op nieuwe technologieën om oplossingen uit te werken naar aanleiding van de coronaviruspandemie.

Daartoe lanceerde ze daartoe op 23 maart 2020 een oproep naar start-ups die innovatieve digitale oplossingen konden ontwikkelen voor de problematieken van de coronacrisis.

De stedelijke oproep naar innovatieve digitale oplossingen was een succes. Een jury koos uit 130 inzendingen 8 bedrijven die nu een financiële bijdrage krijgen voor hun initiatief, voor in totaal 250.000 euro. Daar bovenop krijgen 18 deelnemers die de jury verrasten met hun voorstel, inhoudelijke ondersteuning om dat verder uit te werken.

De belangrijkste selectiecriteria waren daarbij de snelle uitvoerbaarheid, de relevante impact en de meerwaarde voor bewoners, bedrijven of studenten in Antwerpen. De stad legde hierbij geen thema’s of beperkingen op.

De gekozen bedrijven zullen innovatieve digitale oplossingen uitwerken die op korte termijn impact hebben in onder meer de gezondheidszorg, de zorg- en de muzieksector. Maar liefst 7 van de 8 geselecteerde bedrijven dienden een oplossing in voor de gezondheids- of zorgsector. Bij de oplossingen een chatbot die je helpt bij de beslissing om een arts te raadplegen, technologie die via artificiële intelligentie CT-scans van longen analyseert en een streaming platform voor artiesten en hun fans voor het organiseren van online concerten of festivals. 

Meer informatie over de oproep en alle geselecteerde projecten vind je hier.