Oproep City of Things - Slimme steden en gemeenten

​De Vlaamse overheid voorziet met City of Things 4 miljoen euro om alle Vlaamse steden en gemeenten de kans te geven slim aan de slag te gaan met smart city-toepassingen: slim parkeren, gezondheidszorg op afstand, efficiënt energieverbruik…. In overleg met de centrumsteden opteerden we voor het indienen van drie voorstellen waarin telkens een aantal centrumsteden /VGC participeren. De drie voorstellen zijn intussen finaal weerhouden en de uitvoering is gestart in de loop van november 2018. De 3 projecten zijn : databroker (trekker Gent), ANPR-camera’s (trekker Turnhout) en de creatie van open (IoT) data awareness bij lokale overheden (trekker Leuven).
Je vindt de 3 weerhouden projecten hier.

2020

De drie de projecten werden in 2020 succesvol afgerond met een slotevent:  
  • Het project databroker (trekker Gent) werd  afgerond op 3 maart. 
  • Het project ANPR-camera’s (trekkers Turnhout en Mechelen) werd afgerond op 19 november, met een digitaal slotevent.
  • Het project “De creatie van open (IoT) data awareness bij lokale overheden” (trekker Leuven), werd  afgerond op 30 november met een digitaal slotevent.
Je vindt hier meer informatie en de presentaties van de slotevents


2019

2019 werd volledig besteed aan de uitvoering van de projecten. Het Kenniscentrum nam de onderlinge afstemming tussen de drie projecten ter harte. In een aantal coördinatievergaderingen werd de timing van de projecten afgestemd, een gezamenlijk kennisdelingstraject onderzocht en een planning gemaakt voor een slotevent.

Je vindt hier meer informatie over de werkzaamheden van elk van de projecten in 2019.