Studiereizen

2019

Smart Cities werkbezoek aan Eindhoven
Op 11 en 12 september 2019 organiseerde het Kenniscentrum in het kader van het programma ‘Smart Cities’ samen met de gemeente Eindhoven een werkbezoek aan de stad.
De eerste dag werd de Smart City werking van de stad uitgebreid toegelicht. We keken naar het DNA van de stad, strategie, city deals en de relatie met zowel Europa als de stadsregio.
De tweede dag bezochten de deelnemers een aantal inspirerende slimme stadsprojecten.

Je vindt hier het programma en de deelnemerslijst.

2018

Smart Cities World Expo Barcelona
Samen met het Agentschap Binnenlands Bestuur organiseerde het Kenniscentrum ook in 2018 een studiereis (13 tot en met 15 november) naar de Smart Cities World Expo Barcelona voor de Smart City experten uit de 13 centrumsteden en een delegatie Vlaamse ambtenaren. Imec werkte in samenwerking met het Kenniscentrum een interessant programma op maat van de steden uit.

Je vindt hier het programma en de deelnemerslijst.

2017

Smart Cities World Expo  Barcelona
Op 14 en 15 organiseerde het Kenniscentrum, in het kader van het programma ‘Smart Cities’ samen met Agentschap Binnenlands Bestuur een studiereis naar de Smart Cities World Expo Barcelona. Op maat van de Smart City Experten uit de 13 centrumsteden en een aantal bij het thema betrokken Vlaamse ambtenaren werd samen met IMEC een programma op maat uitgewerkt. Op het programma een bezoek aan de World Expo en een werksessie met sprekers uit Finland, Nederland en Spanje.

Je vindt hier het programma en de deelnemerslijst.